Gratis miniconsult tijdens de week van de homeopathie

 

 

 

Begin april wordt jaarlijks de internationale week van de homeopathie georganiseerd. Dit jaar is dat

van 10 tot en met 16 april. In deze week kunnen mensen kennis maken met homeopathie, vragen stellen en activiteiten doen die te maken hebben met homeopathie. De Vereniging voor homeopathie organiseert landelijke activiteiten. Daarnaast  organiseren lokale homeopaten allerlei activiteiten. Praktijk H&N doet mee! Op maandagochtend 10 april is de praktijk open voor gratis miniconsulten. Op afspraak kan een consult van een half uur worden ingepland voor vragen over gezondheid, homeopathie en natuurlijke middelen. Heb je vragen? Wil je advies? Ken je iemand die kennis wil maken met homeopathie? Bel of mail voor een afspraak!

EHBO-cursus HOMEOPATHIE


Het is handig om een doos homeopathische middelen in huis te hebben. Die kun je zelf inzetten bij een acute ziekte of een klein ongeval. Alleen welk middel zet je wanneer in? Dat leer je in de EHBO-cursus homeopathie. De meest gebruikte EHBO-middelen uit de homeopathie worden doorgenomen. Leer hoe je een passend middel uitkiest, hoe de middelen werken en waar je een doos met homeopathische EHBO-middelen aan kunt schaffen. Er is ruimte voor vragen en het oefenen met casussen.

 

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten. Data: woensdag 16, 23 en 30 november van 19.30 – 21.00 uur.  Locatie: Praktijkruimte van Praktijk H&N in de Zorgpraktijk (Rozenstraat 1, Barneveld).

 

De cursus is bijzonder geschikt voor (groot)ouders die homeopathische middelen bij hun kinderen willen inzetten. Ook mensen die zelf homeopathische middelen willen gebruiken of erg geïnteresseerd zijn in homeopathie zijn van harte welkom. De kosten voor de gehele cursus zijn €75,-. Dit is inclusief koffie, thee en beschrijving van de behandelde homeopathische middelen. Van te voren aanmelden is noodzakelijk. Ik hoor het graag als je mee wilt doen.

 

Komen de data je niet goed uit? Ik ben bereid de cursus op een ander moment te herhalen voor een groep van minimaal 6 mensen. Bijvoorbeeld voor een vriendengroep die met elkaar gezellige maar ook educatieve dingen wil ondernemen.

De week van de homeopathie
Begin april is jaarlijks de internationale week van de homeopathie. In deze week kunt u kennis maken met homeopathie. U kunt vragen stellen en activiteiten doen die te maken hebben met homeopathie. De Vereniging voor homeopathie organiseert dit jaar landelijke activiteiten van 10 t/m 16 april en lokaal wordt van alles door diverse homeopaten georganiseerd. Praktijk H&N doet mee! Op maandagochtend 11 april kunt u langs komen voor een gratis miniconsult. Maak van te voren een afspraak. Dan kunt u een half uurtje vragen stellen over gezondheid, homeopathie en natuurlijke middelen. Heeft u vragen? Wilt u advies? Kent u iemand die kennis wil maken met homeopathie? Maak een afspraak!
Voor informatie over andere activiteiten tijdens de week van de homeopathie kunt u terecht op de website van de vereniging voor homeopathie .

Homeopathie bij kinderziektes

In december heb ik een nascholing over homeopathische begeleiding bij kinderziektes gevolgd. Hierin is uitgebreid behandeld welke homeopathische geneesmiddelen ingezet kunnen worden bij kinderen die een kinderziekte hebben. O.a. polio, kinkhoest, mazelen en de bof zijn aan de orde gekomen. Hoewel de meeste kinderziekten mild verlopen, kunnen er complicaties optreden die permanente schade veroorzaken of zelfs een dodelijke afloop tot gevolg hebben. Bij milde klachten is zowel medisch als homeopathisch ingrijpen niet nodig. Bij langdurige klachten en/of ernstige klachten is het van belang dat er snel en doeltreffend wordt ingegrepen. De bijscholing is er op gericht om een snelle en doeltreffende manier van handelen aan te leren. Homeopathie kan goed ingezet worden naast de reguliere medische zorg. Omdat in Barneveld af en toe een uitbraak is van kinderziektes, leek het me belangrijk om deze bijscholing te volgen.

Gevolgde bijscholingen

Een homeopaat of natuurgeneeskundige blijft zijn hele leven leren. Niet alleen door ervaring met de patiënten in de praktijk maar ook door bijscholingen te volgen en door zelfstudie te doen.

Jolanda Molemaker heeft het afgelopen schooljaar bijscholingen gedaan die gericht zijn op het nog beter begeleiden van mensen in Praktijk H&N. Vanwege de Coronapandemie is een bijscholing gevolgd over ademhalingsproblemen en de behandeling daarvan. Verder is een online les gevolgd over het homeopathisch begeleiden van mensen met restverschijnselen na een Corona-infectie. Daarnaast zijn bijscholingen gevolgd over homeopathische begeleiding bij vermoeidheid, ziekte van Pfeiffer en de ziekte van Lyme. Ook heeft Jolanda lezingen bijgewoond over diverse onderwerpen, zoals  wetenschappelijk onderzoek naar alternatieve geneeswijzen en therapeutische vorming. En ze heeft zich via zelfstudie verdiept in de bijwerkingen van Oxytocine. Oxytocine is een stof die gebruikt wordt bij het inleiden van een bevalling. Er zijn mensen die vanwege hun praktijkervaring vermoeden dat oxytocine schadelijk kan zijn voor de baby maar dat deze schade beperkt kan worden door het inzetten van natuurlijke middelen.

De opgedane kennis wordt inmiddels ingezet in de praktijk. Voor het komende schooljaar staan al nieuwe bijscholingen gepland.

Gratis miniconsults in de week van de homeopathie


Begin april wordt jaarlijks de internationale week van de homeopathie georganiseerd. In deze week kunnen mensen kennis maken met homeopathie, vragen stellen en activiteiten doen die te maken hebben met homeopathie. Dit jaar is de week in aangepaste vorm gehouden in verband met de coronamaatregelen. De Vereniging voor homeopathie organiseerde dit jaar landelijke online activiteiten van 10 t/m 16 april en lokaal wordt van alles door diverse homeopaten georganiseerd. Praktijk H&N heeft meegedaan! Op maandagochtend 12 april zijn gratis miniconsulten aangeboden. Op afspraak is een online of fysieke afspraak ingepland. Deelnemers konden met Jolanda Molemaker in gesprek en vragen stellen over gezondheid, homeopathie en natuurlijke middelen.
Heeft u deze dag gemist en wilt u vrijblijvend een keer langs komen? Bel of mail voor een gratis kennismakingsgesprek bij Praktijk H&N.

Kortingsactie verlengd


Via een landelijke actie was het vorig jaar mogelijk om met kennis te maken met homeopathie voor een veel lagere prijs. Om homeopathie meer bekendheid te geven is deze actie in het leven geroepen door de Vereniging voor Homeopathie. Vanwege succes is de actie verlengd. Praktijk H&N doet mee aan deze actie en accepteert in het hele jaar 2021 de waardebonnen die de Vereniging voor Homeopathie uitdeelt. Bij inlevering van de waardebon ontvangt u 50% korting op het eerste homeopathische consult.
Een homeopathische behandeling kan voor veel mensen gezondheidswinst opleveren. Misschien speel je al een tijdje met de gedachte om een afspraak te maken en is deze actie net wat nodig is om ook daadwerkelijk een afspraak te maken?
Vraag hier de waardebon voor 50 % korting aan. De bon wordt gratis naar je opgestuurd.  De actie loopt t/m december 2021. U kunt één waardebon per adres aanvragen.

Kortingsactie

Een homeopathische behandeling kan voor veel mensen gezondheidswinst opleveren. Misschien speel je al een tijdje met de gedachte om een afspraak te maken met een homeopaat. De Vereniging Homeopathie helpt je graag de drempel over. Je kunt nu het eerste consult bij een deelnemende homeopaat met 50% korting inplannen. Praktijk H&N doet mee aan deze actie. Vraag hier de waardebon voor 50 % korting aan. De bon wordt gratis naar je opgestuurd.  Bij inlevering van de bon is het eerste consult bij Praktijk  H&N voor half geld. De actie loopt t/m december 2020.