Homeopathie is een zachte, diepwerkende methode om aan je gezondheid te werken. Er wordt gewerkt met natuurlijke stoffen die verdund worden. Daardoor zijn er meestal weinig bijwerkingen waardoor homeopathische middelen ook voor (hoog)gevoelige mensen, kleine kinderen, zwangeren en kwetsbare ouderen geschikt zijn.
Homeopathie is ontwikkeld door een arts, dr. Hahnemann. Vanwege zijn wetenschappelijke achtergrond heeft hij zijn onderzoek naar homeopathische middelen en werkwijzen op een kundige, wetenschappelijke manier aangepakt. Hoewel hij in 1843 overleden is, is zijn werkwijze nog springlevend.
Bij homeopathie staat niet de ziekte of de ziekteverwekker (bacterie, virus, ed.) voorop maar de patiënt. Door niet alleen naar klachten te kijken maar ook naar de persoonlijke eigenschappen van de patiënt kan een middel op maat worden voorgeschreven. Er wordt geen middel op de ziekte voorgeschreven maar op de hele persoon. Daarom zal een homeopaat niet alleen vragen stellen over ziekte of klachten maar ook over voedingsvoorkeuren, of je veel of weinig dorst hebt, aan welke dingen je een hekel hebt, of je het snel koud of warm hebt, enz. Daarom kunnen twee mensen met dezelfde klachten toch een ander homeopathisch middel voorgeschreven krijgen.
Een homeopathisch middel geeft het zelfgenezend vermogen een extra stimulans. Het geeft het lichaam net dat zetje om genoeg energie te geven in de goede richting zodat de gezondheid kan verbeteren.

 


praktijk H&N Barneveld

bezoekadres:

De Zorgpraktijk

Rozenstraat 1

3772 JH Barneveld

T: 06-51433680

E: info@praktijkhn.nl

KvK nummer: 77650603

BTW-ID: 192817255B01

Beroepsorganisatie: CAT-vergoedbaar en Kwaliteitstherapeuten