Natuurgeneeskunde is een begrip waar veel verschillende werkwijzen onder vallen. Binnen mijn praktijk werk ik met natuurlijke middelen ter ondersteuning van een homeopathisch middel, als dat nodig. Vaak is het homeopathische middel alleen al voldoende. Verder werk ik met testsessies waarin ik via een zorgvuldig samengestelde methode spiertesten doe. Dit wordt ook wel kinesiologie genoemd. 

Het is een in de zestiger jaren ontwikkelde methode die uitgevonden is door de Amerikaanse chiropractor George Goodheart. Het is een methode waarbij het lichaam wordt doorgemeten op onbalansen. Daarbij staat centraal dat een mens alleen maar in balans kan zijn en worden als je hem/haar bekijkt als één geheel. Het lichamelijke, emotionele, mentale en geestelijke vlak worden niet los van elkaar behandeld maar de hele persoon wordt behandeld. Voor mij is dit een logische manier van werken. In het dagelijkse leven en bij ziekte staat dit ook niet los van elkaar.

Zo is Alzheimer/dementie bijvoorbeeld een ziekte die ontstaat door problemen in de hersenen (lichamelijk vlak), problemen geeft bij het denken (mentaal vlak), vaak angst oproept omdat de persoon zich zorgen maakt over de toekomst (emotioneel vlak) en waarbij iemands geloof een steun kan zijn (geestelijk vlak) bij het accepteren van de diagnose. Meestal wordt via de armspieren getest maar het zou ook met de beenspieren kunnen.

 


praktijk H&N Barneveld

bezoekadres:

De Zorgpraktijk

Rozenstraat 1

3772 JH Barneveld

T: 06-51433680

E: info@praktijkhn.nl

KvK nummer: 77650603

BTW-ID: 192817255B01

Beroepsorganisatie: CAT-vergoedbaar en Kwaliteitstherapeuten