Gevolgde bijscholingen

Een homeopaat of natuurgeneeskundige blijft zijn hele leven leren. Niet alleen door ervaring met de patiënten in de praktijk maar ook door bijscholingen te volgen en door zelfstudie te doen.

Jolanda Molemaker heeft het afgelopen schooljaar bijscholingen gedaan die gericht zijn op het nog beter begeleiden van mensen in Praktijk H&N. Vanwege de Coronapandemie is een bijscholing gevolgd over ademhalingsproblemen en de behandeling daarvan. Verder is een online les gevolgd over het homeopathisch begeleiden van mensen met restverschijnselen na een Corona-infectie. Daarnaast zijn bijscholingen gevolgd over homeopathische begeleiding bij vermoeidheid, ziekte van Pfeiffer en de ziekte van Lyme. Ook heeft Jolanda lezingen bijgewoond over diverse onderwerpen, zoals  wetenschappelijk onderzoek naar alternatieve geneeswijzen en therapeutische vorming. En ze heeft zich via zelfstudie verdiept in de bijwerkingen van Oxytocine. Oxytocine is een stof die gebruikt wordt bij het inleiden van een bevalling. Er zijn mensen die vanwege hun praktijkervaring vermoeden dat oxytocine schadelijk kan zijn voor de baby maar dat deze schade beperkt kan worden door het inzetten van natuurlijke middelen.

De opgedane kennis wordt inmiddels ingezet in de praktijk. Voor het komende schooljaar staan al nieuwe bijscholingen gepland.